12. toukokuuta 2013

#74 a tiger's waiting to be tamed


Nyt on jälleen tiedossa paljon kuvia ja vähäsen tekstiä, koettakaa kestää, te kunnioitettavat 54 lukijaa! Suuri kiitos teille kaikille, tulin oikein hyvälle mielelle puolen sadan rajan rikkomisesta. Meidät valittiin myös viiden parhaan blogin joukkoon Vinskin blogissa järjestetyssä linkkaa blogisi -skabassa, kiitos hurjasti! Tästä on hyvä jatkaa. :)


Eilen suoritinkin oikein repäisyn ja varasin tuon viereisen aksakentän kahdentoisya maissa niin, että meille oli aika yhdestä puoli kahteen. Käytiin sitten Griman kanssa kaksistaan siellä törttöämässä, eikä se ollutkaan niin vaikeaa kun ajattelin! Paikallaoloa tuo kun ei vielä osaa... Putki oli hyvin muistissa ja tehtiin jo "pimeään" putkeen menoa eli käänsin putken toista päätä taitokselle. Miellellään näytti juoksentelevan läpi vapaaehtoisestikin! Putken lisäksi otimme pari takaakieroyritystä sekä yhtä ja kahta hyppyä aivan matalilla rimoilla. Myös muutama putki + hyppy -yhdistelmä tuli suoritettua mallikkaasti ja Grimallekin valkeni se mukava asia, että muovikannelta löytyy aina herkkupala. Viimeiseksi otimme ihan ekaa kertaa vauvapuomilla kontaktia niin, että nostelin vauvaa eri kohdille mäkeä ja siitä se sai kipsutella kannen luo herkulle. Reippaasti neiti suoritti alamäkeä ylimmältäkin kohdalta. Täytyy sanoa, että tuo vauvapuomi on kyllä kätsy. Aikamoinen suoritus tuo oli pieneltä, pidettiin välissä juomataukoja ja sitten tehtiin muutama toisto, eikä keskittyminen ehtinyt herpaantua. Nyt on omistajankin omantunnonkolkuttelu hetkeksi taannutettu.

Torstaina kävin Abbyn kanssa tämän vuoden ekoissa aksatreeneissä - ja samalla ekoissa syksyn jälkeen. Abby lopetteli juuri juoksunsa ja odotin, että neiti ei oikein olisi terässä ja että muut koirat todennäköisesti veisivät liikaa huomiota, mutta mitä vielä! Minä olin treenien jälkeen kotona yhtä hymyä, sillä pikku lahna pisti parastaan radalla (joka muuten oli ensimmäinen vähän pidempi rata meille kahdellatoista esteellään), oikein kärkkyi lähdössä ja jouduin pyytelemään takaisin kun yritti lähteä ilman lupaa. Todella hyvin neiti kuunteli ja tuli itsellekin varma olo. Samaten ohjaaminen tuntui luontevalta, vaikka olenkin tottunut mini-Putteen, Abbya täytyy vain ohjata paljon tarkemmin yksinkertaisissakin paikoissa, mutta onhan se vielä ihan alokas! Kyllä tästä hyvä tulee, ensi viikolla odotuksentäyteisin mielin uudelleen.

Muutaman päivän sää on ollut hieman kirkkaampaa ja toissaillan pilvisyydestä huolimatta nappasin ponnekkaana kameran mukaan tarkoituksenani hieman kuroa kiinni köyhäksi jäänyttä toukokuunalkukuvavarastoaukkoa. Rannassa meidät piiritti ihan puskista noussut sankka sumu, ja kiristeli kyllä melkoisesti hermoja kun yritin taas jotakin sahailla kameran kanssa. Mutta kyllä sieltä muutama kiva räpsy irtosi, ainakin Grima on oikein suloisen näköinen... 
Eilen paistoikin aurinko ihan kunnolla, teki tuskaa kävellä kentältä kotiin kun porotti ja topissakin oli kuuma! Huhuh, jo se että ylipäätään tarkenen ilman pitkähihaista on ihme. Kameraa tuli siis käytettyä ja eksyihän se pieni punainenkin hetkeksi linssin eteen. Jotenkin Griman kuvaamisen jälkeen Ponzosta on hankala saada oikeanvaloisia kuvia. Ääh, onko tuo mustavalkoinen sittenkin helpompi? Samaten saha alkaa taas osoittaa ärsyttäviä puoliaan, eli kun pienentelen kuvat niin niistä tulee "yliteräviä", esim. kuvat yllä. Ensimmäisellä yrittämällä laatu taas kusi ihan satanolla, en tiedä mistä moinen johtui.Missä välissä tämä oppi pönöttämään? Salaa harjoitellut jossain... Yllättävän hyvin se pysyy ja napittaa keppi- tai lelupalkan avustuksella, vaikka paikallaolo itsessään ei olekaan hanskassa (uskon, että tämän avulla paikan saattaisi saada helpostikin opetettua). Istuu ja tillittää ja nostaa katsetta kun vähän heiluttelee leikkiä kameran vieressä.

confusion never stops
closing walls and ticking clocks 
gonna come back and take you home
i could not stop that you now know


4 kommenttia:

 1. Kovin tunnelmallisia nuo sumu- (en pääse tästä yli :D:D:D:) kuvat. :3 Ja Grima on kovin soma, mun pitäis oikeesti tulla kattomaan sitä ennenkuin se venähtää aikuisen mittoihin...

  VastaaPoista
 2. Hei, eksyin blogiisi ja sitä onkin vallan mukava lukea :) Silmiini pisti vaan tuo agility pentusi kanssa. Kannattaa lukea pentuagilitystä ja tutustua hyppytekniikkaan, rimoja ei missään nimessä käytetä ennen 10 kk ikää (ei edes maassa). Ohjaustekniikoita voi hyvinkin opetella ilman rimaa, mutta hypyt mukaan sitten vasta kun koira on kasvunsa suorittanut.

  Hauskoja treenejä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Olen itse ollut ehkä jopa hysteerinen kaikenlaisten fyysisten ponnistusten kanssa, tosin pentu on saanut meillä oman mielensä mukaan kulkea portaita oman mielensä mukaan aivan pienestä pitäen, mutta suuremmat loikat olen yrittänyt välttää. Aksassa ollaan tosissaan otettu hyppyjä ilman rimoja (kaikista pahimmathan ovat ne maassa olevat, uskoisin) ja muutaman kerran rimat alimmissa paikoissa, onko se nyt sen 5cm suunnilleen, ja tuo kävelee niistä kepeästi yli. Minulle on heitetty neuvona ja olen myös lueskellut (esim. tästä: http://smltreenia.blogspot.fi/2013/05/hypyn-kouluttaminen.html löytyy mielestänä hyödyllinen teksti), että pennun kanssa hyppytekniikan harjoittelun voi pikkuhiljaa aloitella myös rimojen kanssa. Pääsemme tekemään aksaa niin vähän ja kerralla aina vain hetken (varsinkin hyppypuolta) ja uskon, ettei lapsi mene siitä rikki. Meillä kuitenkin on suunnitelmissa tavoitteellinen kisaaminen, ja tahtoisin hoitaa asiat mahdollisimman hyvin mutta kuitenkin riskittömästi (jäämättä sitten siitä hyppytekniikasta kiinni :D). Puolentoista vuoden ikäinen lainabortsuni Abby hyppii edelleen 25-35cm hyppyjä, en sitten tiedä onko se hyvä vai huono. Sen kanssa kun ei ole hyppytekniikkaa treenattu ja tuntuu ettei se aina handlaa noita matalimpiakaan.

   Toki etenemme hitaasti ja kun jossain vaiheessa alamme kokeilla muutakin kuin yhtä tai kahta hyppyä peräkkäin, aloitetaan se ilman rimoja pikkuhiljaa korkeutta lisäten!

   Poista
 3. Mielenkiintoinen tuo blogiteksti. Jälleen kerran loistava osoitus siitä, kuinka varsinkin koiramaailmassa tehdään ja nähdään asioita eri tavalla :) Hyviä tuloksia tulee monilla eri tavoin, se oma tekniikka pitää vain löytää.

  Hyppytekniikka on semmoista että sitä pystyy harjoittelemaan jo pienestä pitäen. Sitten erillisenä harjoitteluna tehdään ohjauskuvioita. Tässä hyvä linkki hyppytekniikasta, siellä on lopussa kivasti pennuistakin
  http://www.mudiyhdistys.info/Hyppytekniikka2009.pdf


  VastaaPoista