17. maaliskuuta 2013

#64 race, life's a race and i'm gonna win

Odotan mielenkiinnolla sitä vaihetta, kun tämä aktiivinen blogausvaihe vaihtuu parin kuukauden välein päivittelyyn... Ensi viikolla tämä aurtingonpaiste taitaakin hetkeksi taas vaihtua pilviparatiisiin, joten aktiivinen kuvaaminen jää vähemmälle (mikäli näin siis tapahtuu) ja sen myötä kenties postauksetkin. Nautitaan siis nyt tältäkin osin hyvästä säästä!

Tänään treffasimme jo eilen pikaisesti tavattua spanielipoika Ollia, ja ai miten nuo ovat kuin kaksi marjaa! Saman kokoisia ja värisiäkin, hahah. :D Pääsivät telmimään tuohon niemennokkaan, uimarannalle, ja kyllähän siellä välillä oli leikin makuakin ilmassa. Grima tuntuu pitävän hirveää meteliä leikkiessään, en sitten tiedä uhotteleeko se vai onko muuten vain äänekäs. Täytyy katsoa mihin tuo kehittyy, kunhan päästään useammin temuamaan muiden koirien kanssa. Neiti tuntui juoksentelevan mieluummin Ollin omistajan pienten lasten perässä, lieköhän tuli kotoisa olo heidän kanssaan. :) Oli selkeästi aivan onnessaan ja miten nätisti osasi olla! Selvästi peruja kasvattajalta. Samoiten meni reippaasti tutustumaan aivan vieraisiin ihmisiin, jotka sattuivat samaan aikaan olemaan maisemia ihailemassa.

Minusta on hauska huomata itsestäni se jännä palo treenata pitkästä aikaa. Aamulla treenattiin lisää maahanmenoa ja kohta otetaan uudelleen muutaman kerran, tavoitteena saada mahdollisimman pian tuo kädellä näyttäminen pois. Yritän olla ahnehtimatta, vaikka mielessä kutkutteleekin jo miljoona tokoasiaa ja opetusideaa.. hiljaa hyvä tulee, toivottavasti. Täytyy muistaa malttaa sen verran, ettei tule töpeksittyä perusasioiden kanssa. Onhan tässä tätä aikaa eikä lapsikaan ole ollut talossa kuin viikon verran. En yhtään tiedä, kuinka paljon samanikäisten omistajat treenailevat, mikä on hyvän maun raja tai suositeltavan paljon. Millä asioilla te olette pentujenne kanssa aloittaneet? Kuinka useasti olette treenanneet heti alkuaikoina? Tietenkin heti alkuun luoksetulon vahvistaminen ja oman nimen tunteminen ovat niitä ykkösiä, mutta kuinka nopeasti ja tiheästi olette aloittaneet tokon perusjuttuja yms? 


yes i am prepared to stay alive
and i won't forgive, vengeance is mine
and i won't give in because i choose to thrive

race, it's a race and i'm gonna win
yes i'm gonna win

and i will light the fuse, i'll never lose
and i choose to survive whatever it takes



4 kommenttia:

  1. vitsi kun asutaan niin kaukana, ois ollu ihan huippua päästää nää kaks leikkimään! :)

    Ja itte oon opettanu tälle jo istumisen, nyt hionnassa sivulle tulo. Muuta ei olla opeteltu noiden luoksetulon vahvistamisen tms. lisäksi :) Haluan ottaa rauhasti, ettei kyllästy, ja kaikki vielä leikin varjolla :)

    VastaaPoista
  2. Alussa opettelisin leikkimään pennun kanssa. Lisäksi "treenaisin" tasapainoilua sekä takajalkojen olemassa oloa. Esim. ämpärin päällä pyörittämistä myötä ja vastapäivään (tällä sivulle tulo helpottuu huomattavasti) sekä kiikkuvan laudan päällä kävely/leikkimistä. Sitten tietysti mainitsemaasi luoksetuloa, oman nimen se nyt oppii helposti :D

    VastaaPoista
  3. Me harjoiteltiin päivittäin katsekontaktia. Lenkeillä palkkailin aina kun sattui vilkaisemaan mua silmiin, ja aika pian tyttö alkoikin sitä vähän väliä tarjoamaan. Seuraaminen ollaan tällä tavoin saatu ikään kuin huomaamatta tosi kivaan kuntoon! Katsekontaktiharjoituksia tehdään edelleen myös niin, että laitan namin käteen ja kädet nyrkkiin koiran eteen, ja kun pentu ymmärtää katsoa minua (eikä yritä syödä kättäni) se saa herkun. Pikkupennulle kivaa aivotyötä:)

    VastaaPoista
  4. Aika nopeasti, itse asiassa heti, leikin varjolla kaikkia pikkujuttuja aloitettiin :)

    VastaaPoista