16. syyskuuta 2012

#47 you pass us in the night


you run but then back you fall
suffocate in the mess you're making
you can't get enough you take
and take and take and take and take
fuck it are you listening?

Ensimmäinen kuva on todisteena siitä, että kävimme perjantaina aksailemassa! Vuokrasimme Tiian ja Neela-kleispitzin kanssa yhdessä tuota kenttää (15€/tunti), kun Neela on aloitellut agilityn alkeet ja Ponzon kanssa olen jo kauan halunnut taas päästä kokeilemaan, syttyisikö tuo esteille. Joku vuosi sittenhän lopetimme agilityn kokonaan, kun herra ei suostunut sitten ollenkaan toimimaan kisoissa. Olin itse melko lapsi vielä, enkä kestänyt sitä nöyryytystä, kun sain kerta toisensa jälkeen hakea koiran haahuilemasta kentänlaitoja - usein ei päästy edes ensimmäisen esteen yli. Ja erilaisia lähtötekniikoita kokeiltiin kyllä, ja treenatessa P lähes aina toimi ihan kivasti, mutta kisoissa tuli sitten stoppi (liekö se namin puuttuminen osasyyllinen?).

Mutta toissapäivänä siis pääsin toteuttamaan haaveeni ja kello 15-16 juoksentelin tuon hönttöilijän kanssa esteiden lomitse. Ai vitsi miten oli kiva päästä taas heilumaan radalle! Minulle koko kokeilu oli todella positiivinen yllätys, kun Ponzo ensinnäkin ilmaisi kiinnostustaan ja innostustaan, suoritti esteet ja muisti, miten kepitkin mennään siististi! Poika lähti oikein näpsäkästi mukaan ja kyllä sillä vauhtia oli sen verran, ettei minun tarvinnut juurikaan lisäyllyttää sitä - taisi olla haukunkin kiva päästä pitkästä aikaa radalle. Olisin ajatellut, että tuo väsähtää parin esteen jälkeen ja alkaa sitten haahuilla, mutta mitä vielä! Pidettiin aivan minimaaliset tauot ja sitten pyyhällettiin taas.

Löysin ratapiirrustuksen, ja sen voivat halukkaat kurkata täältä. Eli esteitä löytyi radalta se 18, kaikki lukuunottamatta pussia, rengasta ja pöytää. Pussia ei kokeiltu, mutta renkaakin herra muisti (rrrrrrengas!!), ja pöytä nyt on aika selkeä. Tulipa taas mietittyä sitä, miten ihana laji agility on, kun saat käyttää niin montaa käskyä kuin tahdot tai sitten olla vain suu kiinni, juosta ja ohjata parhaan kykysi mukaan - jos siis osaat. Minulla oli muistissa joitain ohjausmuuveja, joita ei tuolla radalla juurikaan tarvinnut (valssausta, edestä- ja takaaleikkausta vain, ja koska P ei koskaan oppinut / meille ei osattu opettaa jälkimmäistä niin valssailin senkin edestä). Aivan viimeiseksi vedettiin kokopitkä rata, jonka alussa itse tunaroin (taisin paineistua, kun Tiia kuvasi :D), mutta muuten vedettiin se nollana. En sitten tiedä, ollaanko me kovinkin hitaita, mutta kelpaa toistaiseksi.


Kyseinen kenttä on siis kotikaupunkini Heinolan perällä, PS-agilityesteet -nimellä. Kyseessä on tuollainen kivituhkapohjainen kenttä, ihan uudet esteet ja kivalla, rauhallisella paikalla, plussana vielä aidattu alue. Tuota saa vuokrailla omaan käyttöön imo halvalla, ja sääntönä taisi olla vain se, että koiralla on jotain aiempaa kokemusta agilitysta, ettei sitten tule tehtyä kauheasti niitä vakavia virheitä (mitä nyt kuvittelisin esim. kontaktiesteillä käyvän, jos ohjaaja on aivan aloittelija ja yksikseen tekee). Agiesteiden lisäksi tuolta löytyy pk-esteet.

Neela käy Tiian kanssa aina sunnuntaisin Henna Hallan (hurttahuolto.fi) pitämällä agilitykurssilla (vielä yksi kerta jäljellä, ensi viikolla), ja Henna pitää myös tottelevaisuuskurssia ja keskiviikkona alkaa meillä agin alkeet Abbyn kanssa, hui! Lisäksi tuolla on tarjolla ohjatusti ainakin tokoa, näyttelytreeniä ja mitähän vielä. Jos nyt syksyllä alkaisi agin jatkokurssi, niin me sitten Ponzon kanssa mennään siihen mukaan (tämän piti alkaa samaan aikaan kuin alkeiskurssin, mutta osallistujia ei ollut tarpeeksi - ehkä toisella yrittämällä sitten!). Alla on pari kuvaa Neelan aamuisista treeneistä. Ja onhan siellä kuva myös suloisesta, kuurosta Kaapo-pojasta.

floating down as colors fill the light 
we look up from the ground in fields of paperwhite 
and floating up you pass us in the night 
a future gazing out a past to overwrite 
so come down far below 


we've been waiting to collect the things you know
come down far below 
we've been waiting to collect what you've let go


// Voi ei, blogiini on löydetty hakusanalla "murmeli rahapelit". :D Kuka etsi ja löysi, tunnustakoon! Ja sitten ihan pieni iloisuus: saan laittaa tunnisteisiin "agility". Jee!

2 kommenttia:

  1. Voi että, onpa Neelalla kamala perusasento! Ei kai se tuollainen yleensä ole, vai enkö vain ole pistänyt merkille...? D:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on otettu juuri ennen putkea, etkä tainnut sitä siinä edes kunnolla pyytää sivuuttelemaan, kun piti äkkiä päästä vetäisemään se putki (kiirekiire ohjaaja odottaa apua ei keretä t. minä yleensä). :D Yleensähän Neela on ihan hirmutiiviisti sivulla, tuo nyt on tuollainen kuvaajan huonosti valitsema ja ajoitettu otos.

      Poista