25. marraskuuta 2011

#09 ja kysytä ei koskaan hintaa

sinä olet pitkä tie
sinun varreltasi liittymät kiinni
sinä olet kallis matka
on takiasi liittymät kiinni

Tänään oli perjantai. Yleensä perjantaina ei olla kotona, ainakaan normaali kouluikäinen ihminen ei ole. Mutta tämä Mamma oli kotona, sanoi että tarvitsen vahtijan. Miesihminen oli hieman vihainen, kun aamulla kirmasin ensi töikseni tämän valtaamaan huoneeseen ja poing pomppasin sängylle ja lirautin lätäkön siihen pedille. Siitä minut kiidätettiinkin suoraa päätä pois ja ulos, vermeet vain päälle ja raikkaaseen varhaisaamun viimaan liukastelemaan! 

Kierrettiin varsin mielenkiintoinen lenkki varsin mielenkiintoisessa ympäristössä. Mamma sanoi, että se oli pitkä lenkki, mutta koska minulla ei ole laskupäätä en osaa kertoa, oliko se muka niin pitkä (hoitaja sanoo että kierrettiin kaupunginosasta toiseen ja keskustan läpi eli viitisen kilometriä, pöh). Pitkissä kintuissani en kyllä huomaa, olenko taittanut matkaa hetken vai pidemmän! Sen jälkeen hilluttiin pilkkopimeällä pihalla puolisen tuntia - tästähän taitaa tulla ihan rutiini! On kyllä metkaa kirmailla ihan melkein kuin kodin pihalla irti, eikä muuten kovin huolehtivainen ja huolellisen oloinen Mammakaan ole yhtään varuillaan!

Elleivät kaikki jo tajunneet, olen erittäin fiksu tyttö ja tänään opettelin hienoja temppuja! Osaan nyt pujotella sujuvasti kahdeksikkoa jalkojen välissä ja muutaman askelleen pujotellakin kun Mamma kävelee. Harjoittelin myös tassujen antoa, mutten tajunnut, kumpaa tassua piti milloinkin antaa. Mamma sanoi ihan liian epäselvästi ne käskyt, en ymmärtänyt. :c Mutta kaiketi olen silti ihan pätevä, kun sain nakinpalasia ja eihän tuo muuta minulle lepertelekään kuin kehuja!

Sain kivan, pehmeän viltin makuualusekseni Mamman omalle sängylle, siinä kun tykkään köllötellä niin ei kuulemma kura leviä valkoiselle päiväpeitolle! Sen sanoi se kehittyneemmän oloinen äkäinen nainen. Joka kehui minua tänään kun makasin paikoillani...? Muutenkin oli jo pariin otteeseen rennompi fiilis, enkä ole sisälle tehnyt aamuisen sähellyksen jälkeen. Toivottavasti nuo ei nyt ottaneet itseensä! Mamma pelkää, että minut passitetaan pellolle, joten koetan nyt pidätellä. Ihan sen mieliksi. Vaikka pahisbortsu on aina pahisbortsu! Hei c'moon mä mitään pahaa kellekään.. 

Päivälenkin ja pihapeuhaamisen jälkeen jouduin tassupesulle. Perin kummallisella tavalla se hoidettiin talon alakerrassa pelottavassa suihkutilassa, jossa oli vaalea kova kaakeli ja kirkas valo. Ja kamalan kuuma, huh! Kaiken lisäksi seinät oli osittain vuorattu yyberpehmeän näköisillä kankailla... hullujenhuone? (hoitaja sanoo, että siellä oli sauna päällä, että oskarinoksaan ja oven päälle ripustetut Hilvan kusemat petivaatteet ehtisivät illaksi kuivua.) Mamma laittoi isoon kuppiin vettä ja sitten se nosti minun etutassuni sinne. Ja sama juttu takatassuille! Taivas varjele, ei sitten kamalampaa tapaa keksinyt? 

Hehe, en taaskaan ole väsynyt, turhaan nuo yrittää! Muuten vain koisin päivällä yli tunnin sängyllä silmät kiinni ja siirryin sitten tyytyväisenä oven eteen ja nyt illemmalla samalla tyylillä tassut levällään koisin lepuuttelen luomiani ennen ruokailuhetkeä ja iltalenkkiä! Joudun kuulemma samaan aikaan lenkille noiden kahden kamalan pikkuhirviön kanssa, nimenomaan joudumme kulkemaan nuo toisessa kädessä ja minä toisessa! No, ehkä voimme sopia, että yhdessä vedämme Mamman ojaan... Kähkäh. Vaikka on se ihan muksu tyyppi.

Huomenna on kuulemma edessä kiva päivä, kun saan Mamman lisäksi minua ihastelemaan jonkun immeisen nimeltään Niina. Kuulemma tämä on oikein mielissään tapaamisestani, vaikka sanookin vihaavansa meitä bortsuja jouduttuaan keväällä Mamman mukaan Lahden koiranäyttelyyn meitin kehän vierelle katselemaan. Ehkä se salaa onkin aina halunnut kaltaiseni otuksen! Jipii. Minunkin täytyy toivoa, että huomenna on kaunis sää, että saadaan meitistä kivoja kuveja jossain kivassa paikassa. Kun ei tällaisessa sadesäässä mitään kuvia kuulemma saa.

ja me kerätään huomiota kaduilla
kun janot juotu on sammuksiin
sumu suojaa meitä katseilta
tänään luotetaan ihmisiin

ja kun painaa tahti askelten
kumitassuilla jatketaan
jukeboxista ääniä jumalten
viime senteillä ostetaan

ja kysytä koskaan ei hintaa

0 kommenttia:

Lähetä kommentti