30. toukokuuta 2014

And every time I find I'm off the walls it's all becoming clear

Minulla alkoi kesäloma, ja sen kunniaksi on syytä avata blogin kesäkausi postauksen muodossa! En ole uhrannut ajatustakaan uudelle ulkoasulle, mutta ehkä mieleni alkaa kaihoilla sellaisen perään, kunhan ensimmäiset kesäkuun päivät kotosalla ovat kuluneet. Toinen syy ei suinkaan ole se, etten ole aikoihin kirjoitellut mitään, vaan se, että olen viimein rakastunut! Löytänyt elämäni rakkauden! Jos jostain kuuluu itkua, se todennäköisesti olen minä pillittämässä onnesta.

Ostin nimittäin uuden kameran. Tai no "uuden", runko on reilu kymmenen vuotta vanha EOS 5D ja sen kaverina sain kepeään yhteishintaan Sigman 50mm f/1.4 objektiivin. Kerrankin olin netissä oikeaan aikaan oikeassa paikassa nimittäin toteutumattomia suunnitelmia pohdiskelemassa tuota kyseenomaista putkea koskien. Löysinkin sitten mitä mahtavimman myyjän ja nyt minulla on kauan haaveilmani putki ja siihen päälle runko, jonka uudempi versio (Mark II) on ollut jo kauan haavelistallani. Olen kuvannut ulkona kaksi kertaa - eilen ja tänään - enkä todellakaan osaa väittää näitä kapistuksia yhdistettynä tippaakaan huonommaksi kuin upouusia versioitaan. Jestas!

En vain pienellä mielelläni käsitä, miten loistava tuo kamera on. Kuvasin eilen "pimeässä" metsässä vesisateessa ja saan palkinnoksi onnistuneimman liikekuvan koskaan. :-D Ja värit! Näitä kuvia ei tarvitse muokata? Voi, avaan kuvat muokkausohjelmaan, tuijotan niitä tippa linssissä liikutuksen valtaamana terävyyden ja värimaailman takia ja totean: "Ei tälle tartte tehä mitään! Ei mun tartte ees koskea tähän!" Ja heti huomaa, kuinka kuvat.fi tuhoaa laadun, kun on jotain tuhottavaa. Minulla on kyllä vielä mahdottomasti opeteltavaa jo senkin kanssa, miten pidellä tuota kameraa kun se painaa kaksi kertaa 1100D:n verran. Ja tarkennus on niin erilaisen herkkä ja elelee automaatilla (ja manuaalilla...) vielä vähän omaa elämäänsä. Sasatan jo kuulla kriittisyyden kohoavuuden kohinan virtaavan elimistööni! Tästä tulee mahtavin kamerakesä koskaan, kunhan vain saan suuremman muistikortin.
Grima juoksee nyt toisia juoksujaan (kuuden kuukauden välillä...), onneksi ollaan jo voiton puolella! Tuo on niin mahdottoman hermojaraastava juoksujensa kanssa. Energiaa on ylimäärin, keskittymiskyky hipoo nollan rajaa ja kaikki muu kiinnostaa paitsi minä. Agilityssakin ennen näitä homma meni maanhaisteluksi ja paikoillaan odottaminen oli normaalista vielä rutkasti vaikeampaa. Tänään oltiin Luka-labbiksen kanssa lenkillä ja Grima muistutti jo enemmän itseään, mäkätti pennulle eikä yhtään sietänyt toisen haistelua. Seurasi myös pitkästä aikaa, missä minä menin ja juoksi pidempien matkojen päästä takaisin päin ja korvatkin olivat löytyneet takaisin. 

Luka on muuten maailman hölmöin otus, sellainen pieni merimursu. Se tömistelee niin että tanner tärisee Griman perässä ja vaanii kun Grima käy uiden hakemassa keppiä hyökäten sitten mahdottomalla mörinällä rantaveteen Griman kiusaksi. Arvon neito pinkoo rannalle sen minkä kintuistaan pääsee, noutaja vain on mennyt painossa yli niin että paimen meinaa jäädä tönimisessä kakkoseksi. Onneksi nopeilla koivilla pärjää! Luka on niin kokematon uimamaisteri, ettei se edes huomaa kierivänsä töyrästä alas jokeen uppeluksiin. Grimasta mokoma hunsvotointi on lähinnä hermojaraastavaa sähläämistä.2 kommenttia:

  1. Tosi upeita kuvia! Itsellä oli kanssa haaveissa mark II, mutta juuri hinnan takia se sai heti pyykiytyä listalta. Katselin myös vanhoja eos 5D malleja, mutta nekin sitten vain jäi.. Oliskohan ollu syy joku riski ostaa vanha kamera niin sen puhdistus ja todellinen kunto tms?
    Päädyin kuitenkin hommaamaan hyvällä tarjouksella kevyeen ja helposti mukana kuljetettavaan eos 100D:hen, jossa tuli mukana perus 18-55(?) ja sitten 40mm kiinteä valovoimainen:) Eiköhän näillä pääse hyvin alkuun, ja putkiahan voi ostaa sitten vaikka parempia nyt aluksi. Katsotaan jos joskus myöhemmin tulee pakko saada tuo 5D! Onnea ostoksesta ja kuvailehan paljon tänne meidänkin nähtäville;)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! :-) Minuakin on kauan epäilyttänyt järkkärijuttujen ostaminen käytettynä, mutta uutena ne ovat kyllä aivan liian kalliita, yh. Minulla kävi ihan mielettömän hyvä tuuri, kun sain sopivaan hintaan todella hyväkuntoisen rungon ja obiskan! Myyjä oli mahdottoman mukava ja selitteli kaikenlaista asiaa juuri kameran kulumisista ja omasta harrastuksestaan kun minulle päin soitteli. Sellainen omistautunut harrastelijaihminen. :-D Oli vielä sitä mieltä, että 5D on hänenkin suosikkinsa ja ihan parhaimpia Canonin runkoja. Saan olla tyytyväinen! Ja enköhän minä tuolla kuvaile mielin määrin nyt kun aikaa ja saastutan tätä blogiakin vähän useammin, haha.

    VastaaPoista