24. huhtikuuta 2014

You never know what temporal days may bring

laugh, love, live free and sing
when life is in discord
praise ye the lordAlma-rouva tosiaan täytti 20.03. jo kunnioitettavat yksitoista vuotta. On hassua ajatella, että koira on elänyt kanssani yli puolet tähänastisesta eliniästäni, ja yhä se porskuttaa menemään. Tuntuu, että tytöillä on mennyt paremmin kaksipäisenä laumana, eikä sellaista valtataisteluntuntua ole enää selvästi näkösällä. Aiemmin oli helppo nähdä, missä vaiheessa Ponzo otti valtaa Almalta ja yleni koiralaumassa, mutta nyt en oikeastaan tiedä, kumpi näistä pitää itseään toista ylempänä. Kyllä vanhemmalla on oma arvonsa.

Mummokoiralla on yhä egonsa tallella, mutta eipä se pitkään aikaan ole lenkillä ärähtänyt vastaantulevalle koiralle tai pihallakaan käynyt aidalla vahtimassa ohikulkijoita. Lukuunottamatta autoja, jotka varsinkin näin keväisin nostattavat energiatasoa aivan uusiin sfääreihin. Mutta melko rauhallista menoa se on muutaman haukkujuoksupyrähdyksen jälkeen, ja Almasta on tullutkin enemmän sellainen "pihatyökoira", joka marnii äidin mukana ja kyttäilee sitten vieressä omia juttujaan. 

Aamu on pysynyt melko hyvässä kunnossa koko ajan, vaikka takapää sillä huomattavasti onkin heikentynyt ja sydänlääke kuuluu joka-aamuiseen rutiiniin. Turkki ajeltiin koneella viimeksi nyppimisaikaan, joten se on aivan hirvittävän näköinen nyt (mutta koira suloinen, yhtä kaikki - niinhän se aina tyhmine ilmeineen ainakin omistajan silmissä). Kaipa tuon nyppimistä pitäisi ainakin koettaa, ja jos karva ei irtoa normaalisti tai tekee kipeää niin sitten se on ajeltava. Että pitikin leikata on kyllä monesti kuulunut niin minun kuin äidinkin suusta. Almalla on aina ollut todella paksu ja hyväkuntoinen karva, oikein sellainen kunnon karkea terrierikarva, raskas nyppiä. 

Lenkeillä ollaan yhä reippaita ja tarmokkaita kävelijöitä, tosin sisko usein valittaa että ei tuo koira kulje. Mitä minä olen aina silloin tällöin Griman ohella vienyt, niin oikein reippaasti ollaan kipitelty häntä pystyssä menemään. :-D Pitäisi kuvata tuota paljon enemmän, kun se on kuitenkin niin kuvauksellinen otus ja ihan kivan värinenkin joka säässä kameran mielestä.

 


Tytöt ♡

0 kommenttia:

Lähetä kommentti