Amazeme Strong Faith, "Grima"
bordercollienarttu, s. 16.01.2013

Pidemmän tarinan kolmannen koiran tulosta olen kirjoittanut ennen pennun tuloa tähän postaukseen - kannattaa käydä lukaisemassa, mikäli kiinnostusta löytyy! Lyhyesti voin sanoa sen, että muutaman vuoden kovan aivotyöskentelyn - aluksi vain itseni kanssa - jälkeen oli selvää, ettei elämäni koskaan täysin kokonaistuisi ilman kolmatta koiraa. Jostain syystä päähäni oli pinttynyt roduksi bordercollie, ja tunne siitä, että kyseistä rotua täydellisempää ei olisi, oli tavattoman vahva. Ja on edelleen.

Grima saapui taloon 10.03.2013 Laukaasta, ja valloitti heti koko perheen itselleen. Paitsi että se todellakin on jo aivan vauva-ajoilla saatujen kehujen mittainen tapaus, se on nimenomaan Se Oikea koira, jollaista olenkin hakenut ja tarvinnut. Vaikka yhteinen aikamme onkin vasta alkutekijöissään. Kun luin pentueen blogista ensimmäisen päivityksen, jossa esiintyi Lahja-työniminen pikkutyttö, tiesin, että jos se ei ole tämä niin sitten ei mikään. En tiedä, miksi minulle annetaan jotain tällaista, mutta nyt tiedän, että on tosiaankin olemassa palkinto, on olemassa jotain minkä eteen minunkin kuului kärsiä.

Grimasta on kasvanut energinen, elämäniloinen nuori koira, jonka lempparipuuhaa on kaikenlaisten lelujen kanssa peuhaaminen. Se on tyypillinen bordercollie laumankoossapitovietiltään, ja erityisen paljon Grimassa rakastan sitä, miten se katsoo aina, missä minä kuljen eikä lähde kovin kauas. Ja jos lähtee, sille riittää nopea merkki siitä, missä olen, ja koira painattaa kiireellä perään. Myös nopeudeltaan se on aivan omaa luokkaansa, ja kavereiden kesken paras vitsimme onkin se, kuinka Grima leikiten voittaisi Usain Boltin juoksukilpailussa. Sama vauhti ei ainakaan vielä ole kanavoitunut esimerkiksi agilityyn, mutta eiköhän se sieltä kehityksen myötä löydy.

Harrastan neidin kanssa siis agilitya, tavoitteellisesti, ja tokoa omaksi riemuksi aina kiinnostuksen mukaan kotipihalla tai yksikseen kentällä. Treenatessa Grima on reipas ja sähäkkä ja keskittyy mallikkaasti, joskin vain hyvin lyhyitä pätkiä kerrallaan. Se on koira, jolla on hyviä ja huonoja päiviä. Tai toisinsanoen sillä on päiviä, jolloin sitä kiinnostaa ja toisia, jolloin kaikki muu kiinnostaa enemmän. Omaa päätä neidiltä löytyy sen verran, että sen kanssa täytyy usein arjessa keskustella esimerkiksi sisälletulemisesta tai olohuoneesta poistumisesta. Grima on kaikkea muuta kuin nöyrä alistujaluonne, se täytyy sanoa. ;-) Omanarvontunto on kohdillaan, ja Grima tuntuu myös valikoivan leikkikavereitaan huolella. Toisista koirista se tykkää mahdottomasti ja matelee maassa hyvinkin alentuvasti, toisten kanssa se leikkii mielellään ollen itse se ylempi osapuoli ja jotkut koirat ovat täysi no no.

Arjessa muuten Grima on suhteellisen helppo koira, joskin se vaatii päivittäin tekemistä ainakin pitkien lenkkien muodossa. Treenit meillä on vain kerran viikossa, ja muuten pärjätään peruslenkkeilyllä, päivittäin vapaana juoksemisella ja leikkimisellä. Ja näin kesäisin uiminen on Griman mielestä ihan ykkösjuttu, tai no lähinnä vedestä noutaminen.


Suku
i. Borderluck's Spy Hunter
C.I.E FIN MVA EE MVA LT MVA
KoiraNetissä
ii. Pikkupaimenen Spy Catcher
ie. Mäntysillan Caracol
e. Story Goes Queen Of Hearts
BH JK1 TK2 C.I.B C.I.E FI MVA EE MVA LV MVA
KoiraNetissä
ei. Maliway Heart N Souul
                    KoiraNetissä
ee. Story Goes Queen Of Shadow
             KoiraNetissä

Sisarukset
Amazeme Shadow Hunter mv uros KoiraNetissä
Amazeme Sixth Sabotage mv uros KoiraNetissä
Amazeme Smart Illusion mv uros KoiraNetissä
Amazeme Smoky Blue Diamond sv narttu KoiraNetissä
Amazeme Supreme Sensation mv narttu KoiraNetissä

1 kommenttia: